Kişisel Gelişim Kursu Neden Önemli?

Kişisel Gelişim Kursu Neden Önemli?

Hayat, bazı zamanlarda bizi bilmediğimiz yerlere götürür. İş, eğitim ve sosyal yaşam arasında kaybolur gideriz. Bu üçlü arasında uçurum oluşmaması için kendimizi keşfetmek üzere arayışa çıkarız. Bu sürecin, tüm hayatımızı olumlu yönde etkilemesi için de kendimizi geliştirmek isteriz. Potansiyelimizi keşfetmeye başlarız. Yeteneklerimizi, hangi ortamlarda kendimizi daha verimli hissettiğimizi bulmak isteriz. İşte bu durumlarda kişisel gelişim kursları devreye girer. Nasıl mı? Hadi, hep birlikte soru-cevap ve örneklemelerle kişisel gelişim kurslarının ne olduğunu inceleyelim.

  • Zamanı doğru planlama yöntemleri
  • Pozitif düşünme teknikleri 
  • Yüksek motivasyon eğitimleri
  • Stres yönetimi
  • İş hayatında başarılı olma kuralları
  • Risk tabanlı düşünmek
  • Stratejik yönetim süreci

Daha çoğaltabileceğimiz birçok başlık, kişisel gelişim kurslarında alanında uzman eğitmenler tarafından anlatılır. Kişisel gelişim sadece bu başlıklarla sınırlı değildir. Aynı zamanda kendimize katacağımız farklı yetenek ve özellikleri de içinde bulundurmaktadır. 

. Kişisel gelişime karakteristik, düşünsel ya da teknik olarak bakmanın yanı sıra, kendimize kattığımız, yeni hobi ve özellikler bizlerde farkındalık uyandırabilir. Kişisel gelişim kurslarının bir amacı da budur. 

Kişisel Gelişim Kursu Ne İşe Yarar?

Kişisel gelişim kursu bizlere hayatımızdaki eksiklikleri görmemizi sağlar. Yaptığımız yanlışları fark etmemizi ve ileriki yaşantımızda nasıl doğru yöntemlerle yürüyebileceğimiz konusunda bizlere yol gösterir. Ufkumuzu açar, farkındalık yaratır. Örneğin; kimi insan zamanını doğru planlamadan yaşar. Bu durumda kişi birçok zorluk yaşayabilir. Gün içinde işlerini yetiştiremez. Zamanında gideceği yere ulaşamaz. Böyle zamanlarda da insan kendini yetersiz hisseder. Doğru planlama ile sakin yapması gereken işleri, paniğe kapılarak kendini beyinsel ve bedenen yormaya başlar. Bu tip durumlarda, kişi kendi eksiğinin farkına vararak zaman yönetimini öğreten bir kursa gidebilir. Zamanı doğru kullanmak üzere, teknik birçok konudan faydalanabilir. Böylelikle bu kurslardan aldığı bilgiler ışığında hayatını daha verimli sürdürebilir. Peki, “Kişisel gelişim kurslarında neler var?” diye sorduğumuzda gelin hep birlikte konu başlıklarından bazılarını inceleyelim. 

Kişisel Gelişim Kursu ve Bazı Önemli Konular

Kişisel gelişim kurslarındaki bölümlerden kısaca bahsetmek gerekirse, özellikle günümüzün bir numaralı sorunu olan stres başlığını inceleyelim. Stres günlerimizi olduğu kadar, sağlığımızı da olumsuz etkilemektedir. Stresle nasıl başa çıkılır? Stres yönetiminin teknikleri var mıdır? Nasıl daha verimli ve huzurlu bir hayat sürebilirim? gibi soruların cevaplarını bu bölümde online eğitim veren kurslardan faydalanarak bulabilirsiniz. Bunun için sadece bulunduğunuz yerden Enstitünün ücretsiz ve online olarak sunduğu “stres yönetimi” ya da “stres ve stresle başa çıkma” eğitimlerini inceleyebilir ve katılabilirsiniz.

Bir başka kişisel gelişim kursundan faydalanabileceğimiz bir konu ise mülakat teknikleri. Çalışma hayatına yeni başlayan ya da girdiği mülakatlarda bir türlü başarılı olamayıp hatasını aramaya koyulan kişiler için, yapılan hataları öğrenmesini sağlayacak bölümdür. Mülakatlarda doğru davranışları ve mülakat tipleri işlenir. Bu başlıklar altında, mülakat becerileri nasıl geliştirilirden tutun, iyi bir görüşme sağlamak için teknik ve pratik bilgiler uygulamalı olarak sunulur. Süreçler nasıl ilerler? İşvereni daha iyi nasıl tanıyabiliriz? Terleme, panik gibi sor şartlar altında nasıl bir duruş sergilememiz gerekir? Daha birçok sorunun cevabını ve fazlasını “mülakat teknikleri” online eğitiminde bulabilirsiniz.

Kendinize yeni bir hobi mi edinmek istiyorsunuz? Fotoğrafçılık gibi bakış açımızı değiştiren bir kursu da tercih edebilirsiniz. Hepimiz günlük hayatımızda fotoğraf çekmeyi severiz. Ama bunun teknik bilgilerini, bakış açımızı değişime sokacak anlamsal detayları ve çekim sırasındaki yapılan hatalar gibi detayları bu ücretsiz online eğitimde bulabilirsiniz. Üstelik bunun için profesyonel fotoğrafçı olmanıza gerek yok.

Daha önceden, fotoğraf çekmeyi sevmeniz, profesyonel makine almayı düşünmeniz veya hayata karşı bakış açısı geliştirmek ve bugüne kadar keşfetmediklerinizi görmek istemeniz bile bu kursa katılmanız için yeterli sebeplerdendir. Unutmayın! Kişisel gelişim sadece karakteristik ya da psikolojik arayışımızı tamamlayan bir kavram değildir. Aynı zamanda kendimize kattığımız hobiler, teknik bilgiler ve mesleğimizle alakası olmasa bile farklı mesleki bilgilerin yanı sıra, hayata karşı olan bakış açımızı geliştiren şeylerin tümüdür.